Без води ризикують залишитися жителі Марганця через неплатежі за електроенергію одного з найбільших постачальників у Дніпропетровській області — КП «Марганецьке виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», повідомляє прес-центр ДТЕК Дніпровські електромережі.
На сьогодні заборгованість становить 19,3 млн грн. Відповідно до законодавства України енергопостачальна компанія змушена буде припинити постачання електроенергії підприємству-боржнику. Про це вже поінформовані керівництво КП і місцеві органі влади.
Накопичувати борги «Марганецьке виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» почало з 2017 року. Рівень оплати за 2017-й становив 68%, а в 2018 році приріст заборгованості був 8,37 млн грн, щомісяця — по 1,675 млн грн.
«Така ситуація ставить під загрозу стабільність усієї енергосистеми регіону й унеможливлює подальше постачання електроенергії цьому підприємству, — зазначає директор з продажів ДТЕК Дніпровські електромережі Юрій Федько. — Проблема стала системною й дуже гострою. Тому ми змушені відключити КП до екологічної броні, доки не надійде оплата за вже спожиту енергію».