«Викривальні» сюжети та програми центральних телерадіокомпаній про «страшні зловживання в лісовій галузі Закарпаття» не мають майже нічого спільного з реальним станом справ. Так заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. І стверджує, що «практично у всіх випадках — це наслідок брудних чвар і міжусобиць за участю колишніх працівників лісгоспів, котрі були звільнені з роботи за різні зловживання, а зараз пишуть нескінченні скарги до правоохоронних структур, органів державної влади та центральних ЗМІ».

Останній тому приклад — дві програми різних телерадіокомпаній про Свалявське державне лісомисливське господарство, які з невеликим інтервалом вийшли в ефір у травні й червні цього року. «Обидві програми були інспіровані зверненнями псевдоактивістів, у тому числі так званого президента громадської організації із захисту лісу, котрий дозволяє собі п’яним сідати за кермо, а після притягнення до відповідальності твердить, що це — помста лісової мафії», — стверджує очільник області. Й з прикрістю констатує, що в сюжетах ТРК «наводяться неперевірені факти й бездоказові звинувачення, а в деяких випадках журналісти дають архівне відео зі «страхіттями в лісовій галузі», яке ані до конкретних лісгоспів, ані взагалі до Закарпаття не має жодного відношення».

«Численні перевірки скарг і наведених «фактів зловживань» із боку правоохоронних органів не знаходять підтверджень, тому на підставі судових розглядів прокуратура виносить постанови про закриття кримінальних проваджень у зв’язку з відсутністю правопорушень» — стверджує Г. Москаль.

На завершення прес-служба ОДА оприлюднила постанову прокуратури області про закриття кримінального правопорушення стосовно Свалявського лісгоспу і закликала журналістів, котрі приїжджають в область для «гучних розслідувань», які потім подаються глядачам усієї України під драматичний музичний супровід, «ретельно перевіряти факти перед оприлюдненням і не давати себе втягувати в брудні міжусобиці».

Ужгород.