У перерві між сесійними тижнями лідер фракції Радикальної партії побував у селах та поспілкувався з людьми.

Олег Ляшко скуштував адамівської ковбаси на Хмельниччині.

Фото надано прес-службою депутата Олега Ляшка.

Народний депутат пропонує створювати у селах більше підприємств із переробки м’яса, молока та зерна, а також надавати всебічну державну підтримку фермерам. Прикладом успішного сільського підприємства лідер Радикальної партії назвав завод «Адамівські ковбаси» на Хмельниччині, куди приїхав із візитом.

«Коли в селі немає ферми, половина хат покинутих з вибитими вікнами, корови зранку не мукають, — то це вже не село. Я хочу, щоб таких підприємств було більше, бо це робочі місця, зарплати і сильна країна. Моє завдання — щоб українці не їздили по Польщах, Португаліях чи ще десь, а мали найкращу долю в Україні та жили в достатку. Тільки відродження агропереробки і відновлення тваринництва сприятимуть цьому. У кожному селі має бути цех, де мають пекти хліб, робити ковбаси, переробляти молочку. І корова повинна бути у кожному дворі. Тоді українські села процвітатимуть, а значить процвітатиме і наша Україна», — вважає Ляшко.

Лідер РПЛ оприлюднив власний план розвитку тваринництва та вимагає його ухвалення.

«Ми пропонуємо давати по п’ять тисяч гривень дотації на кожну корову, щоб у кожному сільському дворі була худоба, помірні відсоткові ставки за кредитами та відшкодування фермерам. Також ми проти продажу землі, бо куплять її олігархи і транснаціональні корпорації. Треба не землю продавати, а вкладати кошти в агропереробку та відновлення тваринництва. Тому що земля продається раз, і її більше не стає. А людей народжується більше і треба їх годувати. І Господь дав нам землю, яка може півсвіту нагодувати. Ми повинні заробляти на цій землі», — підкреслив народний депутат.

Проте найголовніша проблема для українців, яку потрібно негайно розв’язувати, — мізерні зарплати і пенсії, наголосив Олег Ляшко.

«Коли малі зарплати, то й копійчані пенсії. Немає грошей на ліки, газ і комуналку. Тому українці їдуть працювати у Польщу. Там мінімальна зарплата становить 500 євро, а в Україні — 120. Я зроблю все, щоб і у нас була така само зарплата, як і Польщі.

Це дасть можливість повернути мільйони людей додому і відродити рідну країну. Крім того, це розв’яже проблему із нестачею трудових кадрів. Люди навчалися за рахунок державного бюджету, а їдуть працювати за кордон. А хто в Україні працюватиме?

Саме тому зупинити трудову міграцію можна лише за рахунок підвищення зарплат», — підсумував Ляшко.