Під час візиту парламентської делегації групи дружби між Україною та Канадою до Канади відбулася зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко із радником Прем’єр-міністра Канади з питань зовнішньої політики та оборони Джоном Ганнафордом.

Ірина Геращенко подякувала за послідовну позицію Канади на саміті G7 щодо неможливості повернення РФ до клубу провідних демократій світу без виконання Росією Мінських домовленостей — реінтеграції тимчасово окупованих територій України, звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України, виконання інших питань порядку денного безпекової, гуманітарної та економічної підгрупи ТКГ.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях поінформувала Д. Ганнафорда про поточну безпекову, гуманітарну та екологічну ситуацію на Донбасі, звернула увагу на ситуацію із порушенням прав людини як на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, так і на порушення в АР Крим та м. Севастополь. Під час зустрічі учасники обмінялись думками щодо питання миротворчої місії ООН на Донбасі. «Канада послідовно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, та всі ініціативи спрямовані на повернення миру», — зауважила І. Геращенко за результатами зустрічі із Д. Ганнафордом.

Під час зазначеної зустрічі, а також під час інших зустрічей парламентської делегації України, українських парламентаріїв супроводжував Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Від імені української делегації Ірина Геращенко подякувала Андрію Шевченку за розвиток співпраці між Україною та Канадою, за активізацію двостороннього діалогу у сфері безпеки та оборони, підтримку ЗСУ, інформування про агресивну зовнішню політику Кремля в Україні.

Перший заступник Голови Верховної Ради подарувала Надзвичайному і Повноважному Послу України в Канаді А. Шевченку книгу Станіслава Асєєва, якого утримують в окупованому Донецьку, — «В ізоляції» (на знімку).

У книзі колегами С. Асєєва зібрано статті Стаса, які вийшли у провідних виданнях протягом 2015—2017 років, про життя окупованих територій України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.