З наближенням президентських і парламентських виборів у Туреччині її влада демонструє народу, що дуже піклується про його безпеку, рівень життя й численні зручності. Тільки в перші дні червня президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про початок сухопутної операції проти терористів Робочої партії Курдистану (РПК) в іракських районах Канділь і Сінджар. Потім з уряду прийшло повідомлення про те, що до 60 мільярдів доларів будуть збільшені витрати на оборону. На початку тижня Реджеп Ердоган урочисто відкрив Трансанатолійський газопровід (TANAP), яким газ із Азербайджану піде до Туреччини, а потім і до Європи.

А в четвер президент Туреччини відкрив найдовший автомобільний тунель у Туреччині, який усього на чотири кілометри коротший від першого у світі - китайського Чжуннаньшань. Його пробивали в горах між містами Ікіздере (провінція Ризі) і Ерзурум (провінція Іспір), а потім упорядковували понад шість років. Довжина підземної траси із двома смугами у двох напрямках - 14,3 кілометра. Виступаючи на його відкритті, Реджеп Ердоган зазначив, що про прокладання коридору між Європою й Кавказом мріяли ще за часів Османської імперії, тому що розуміли його стратегічне значення для Туреччини. Він відкривав шлях до Середньої Азії. Проект такої споруди розроблявся ще 1880 року. І тільки нині його вдалося реалізувати.
"Розпочате 2012 року будівництво тунелю успішно завершено, і сьогодні ми відкриваємо його для вашого користування. Він полегшить дорогу до портів Чорного моря. На ваших очах буде збільшуватися торгівля. Це об'єкт стратегічного значення не тільки для Туреччини, а й для багатьох країн Європи та Азії", - зазначив Реджеп Ердоган.

Джерело фото trt.net.tr.