Рішення про реорганізацію Яблунівського обласного комунального дитячого протитуберкульозного санаторію Тернопільська обласна рада прийняла наприкінці минулого року. А на останньому засіданні восьмої сесії депутати затвердили статут центру та обрали його керівника. Ним став Андрій Веремчук, лікар-невропатолог, учасник бойових дій.
«Позитив у тому, що в області вже немає потреби в дитячому протитуберкульозному санаторії. Водночас понад чотири тисячі наших земляків пройшли пекло війни на сході. Допомогти їм реабілітуватися, адаптуватися — ось що на часі, — наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук. — Саме тому було прийнято рішення про реорганізацію санаторію та створення медичного центру для лікування та реабілітації учасників АТО. Власником та засновником центру є Тернопільська облрада».
За словами Віктора Овчарука, в центрі надаватимуть висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу, консультативну амбулаторну допомогу, включно зі спектром профілактичних і лікувальних заходів. Із обласного бюджету на ремонтні роботи та реконструкцію центру виділили 1,5 млн грн.