За останню добу (станом на ранок 18.06) бойовики 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, на луганському напрямку окупанти відкрили вогонь з мінометів по наших позиціях у районі населених пунктів Кримське і Новотошківське. Один наш захисник Кримського під час обстрілу був поранений.

Також заборонену Мінськими домовленостями зброю противник застосував на донецькому напрямку, в районах населених пунктів Піски та Старогнатівка, що під Волновахою. На маріупольському напрямку тривали бойові дії із застосуванням стрілецької зброї в районах населених пунктів Пищевик, Гнутове, Водяне, Широкине. «Розвідка зафіксувала, що минулої доби п’ять окупантів поранено. Українські військові поточної доби втрат не зазнали», — розповіли в штабі.
Про події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Зранку нас обстріляли зі стрілецької зброї. Цей обстріл був провокаційним. Тривав він приблизно 10—15 хвилин. Уночі орки гатили з мінометів 82-го калібру. Також прилетіло декілька снарядів 122-го калібру. Ними вони намагалися поцілити у бліндаж. Однак, на щастя, бажаної мети не досягли. Росіяни здійснюють провокації і тоді, коли наш сектор патрулюють спостерігачі ОБСЄ. Так вони намагаються викликати вогонь у відповідь. І я так розумію, що в них там телебачення, яке все знімає і потім показує. Додати більше нічого. Усі хлопці живі й здорові».