У ніч з 14 на 15 червня, минулого тижня, на позиціях 53-ї бригади в районі містечка Новотошківське на «Бахмутці» відбувся тяжкий бій. Оператор-навідник БМП 19-річний Віталій «Льолік» (на знімку)

розповідає, що на своїй бойовій машині евакуював трьох поранених (один із них, 20-річний Ігор Петров, пізніше помер) з лінії обстрілу.

Про бій розказує Ігор «Гарік» (на знімку внизу).

Каже що на початку восьмої вечора почались провокації з боку ворога зі стрілецької зброї. Ігор стояв на посту, спостерігав — побачив спалахи, потім «виходи». Зрозуміло, що тепер вони прилетять до нас. Впало штук п’ять 82-мм мін. Потім противник дав залп із 120-мм мінометів. «Їх ми вже не рахували, тільки лежали й молилися. Було пекло» — каже Ігор. Ну а потім по наших позиціях почали працювати два танки. Вони ховались у селі біля церкви, за спинами мирних жителів. Активна фаза бою тривала до першої години ночі, а перестрілки — до ранку.
Командир роти коротко по-військовому продовжує розповідь: «Відповідь наша була адекватна, за даними розвідки ми знищили 12 терористів і АГС». Командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв пізніше вручив бійцям бойові нагороди.
Продовжує ворог і обстріли мирних жителів. Далеко від позицій, на містечко Новотошківське за кілька останніх днів упало чотири міни. Віктор, якому 78 років, розповідає, як це гірко — ховатися від мін у себе вдома.
Повибивало вікна, позносило дахи на будинках. Люди усе ремонтують. Життя продовжується, війна на сході України триває.

На позиціях наших воїнів.

Олександр КЛИМЕНКО.
Фото автора.