Вперше в історії України навчання територіальної оборони тривають таким великим складом - бригадою. 3700 резервістів одночасно вчаться відбивати російську агресію. До того ж тренування проводять з урахуванням досвіду таких підрозділів скандинавських та балтійських країн. Навчання на Чернігівщині мають назву «Північна фортеця».

«Назва навчань символічна. Вірю, що після створення системи територіальної оборони її можливості, помножені на досвід та майстерність бойових військових частин ЗСУ, дадуть змогу збудувати справжню фортецю, здатну захистити країну від будь-якого ворога», - зазначив командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Сергій Попко.
Резервісти вчаться вести бойові дії у місті та в лісі, забезпечувати рух військових колон, охороняти державний кордон, виявляти та знешкоджувати ворожі розвідувально-диверсійні групи.
«Хлопці згадають те, що забули, набудуть нових навичок і, гадаю, після навчань триматимуться разом, - каже заступник командира батальйону тероборони з морально-психологічного забезпечення, голова Носівської районної організації Народного Руху Тетяна Зезюлькіна. - В країні триває війна, і треба бути завжди готовим до реальних бойових дій для захисту Вітчизни».

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото прес-центру оперативного командування «Північ».