На Рівненській АЕС відбувся «Веломарафон 100 ВЕЛОwatt» на сто кілометрів — третій етап Кубка «РАЕС CUP». Захід спрямований на підтримку продовження терміну експлуатації енергоблока № 3 Рівненської АЕС і популяризацію здорового способу життя.

До участі у веломарафоні долучилося 163 особи. Майже половина учасників — атомники України, серед яких і генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин (на знімку — на дистанції) та представники велокоманди електростанції «PAEC team».
Цьогоріч маршрут велозаїзду пролягав мальовничими шляхами між населеними пунктами не лише Володимирецького, а й Маневицького району, що належать до зони спостереження Рівненської АЕС. За умовами веломарафону максимальний час подолання дистанції становив десять годин, проте завдяки прекрасній підготовці учасників та вдалим погодним умовам заїзд завершився значно раніше. Фінішували велогонщики в реабілітаційно-оздоровчому комплексі РАЕС «Біле озеро».
До трійки найшвидших учасників велоперегонів увійшли: чемпіон велоперегонів України Євген Закора (с. Лопушанка, Закарпатська область), капітан велокоманди «PAEC team» (Рівненська АЕС) Олександр Кудрик, Олексій Кожадей (м. Енергодар, Запорізька область).
Працівниця РАЕС Олена Шикова посіла третє переможне місце у номінації «Абсолютний залік жінки», а також здобула перемогу у номінаціях «Найшвидша велосипедистка Рівненської АЕС» та «Найшвидша велосипедистка НАЕК «Енергоатом». Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин посів третє переможне місце у номінації «Ветерани», поліпшивши свій минулорічний результат на сорок хвилин.

Вікторія ЛЕОНОВА,
керівник прес-центру Рівненської АЕС.
Фото надано автором.