Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко повідомив, що на його «гарячу лінію» звернулася сім’я екіпажу судна ЯМК-004 (порт приписки — Очаків), яке було затримано Російською Федерацією нібито за незаконний вилов риби. За словами очільника області, він сприймає це як замах на суверенітет України і вимагає порушити кримінальну справу в зв’язку з цією подією. Про це Олексій Савченко заявив і під час свого брифінгу.
— У цьому випадку повністю порушені всі міжнародні права, порушена Конвенція ООН, тому що 11 миль узбережжя відносяться саме до нашої території, а не до окупованого Криму. Тому ті, хто вчинив злочин, повинні відповісти. Ми, як облдержадміністрація, звернулися до міністра закордонних справ Павла Клімкіна, до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, до наших прикордонників, до СБУ, ГПУ та військового прокурора з вимогою відкрити кримінальну справу в зв’язку зі злочином, який вчинено на території нашої області, — розповів голова ОДА.
— Хочу запевнити родичів наших хлопців, що Україна дбає про кожного, хто потрапляє в російський полон. Ми докладемо всіх зусиль, щоб вони повернулися до-дому, — додав Олексій Савченко.

Миколаївська область.