Під стінами Хмельницької ОДА відбулася акція протесту. Її організатори вимагали призупинити роботу Понінківської картонно-паперової фабрики, доки не будуть збудовані очисні споруди та на підприємстві не встановлять необхідні фільтри. Уже кілька років поспіль жителі Понінки скаржаться на те, що воно забруднює повітря і водночас викидає небезпечні виробничі стоки у річку Хомору. Це завдає чималої шкоди навколишньому середовищу. До того ж місцеві жителі скаржаться на зростання кількості різних захворювань у дітей та дорослих, повідомляє наш власкор Ірина КОЗАК.
Тим часом екологія Житомирщини також потерпає від роботи фабрики. Минулого тижня представники громадських організацій, активісти, депутати Новоград-Волинської міської та районної рад перекрили рух транспорту на автомобільному шляху міжнародного значення Київ — Чоп. Основна вимога — припинити забруднення річок Хомора та Случ Понінківською картонно-паперовою фабрикою. На сторінці міськради у Фейсбуці зазначається, що вже кілька років численні звернення щодо цього закладу не дають результатів, що й спонукало до кардинальних дій. Заступник міського голови Анатолій Легенчук поінформував, що влада міста підтримує людей, адже ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ уже переросла в справжню екологічну катастрофу, і не можна стояти осторонь, коли під загрозою здоров’я 60-тисячної громади Новограда-Волинського.
Координатори акції підготували звернення щодо екологічного стану басейну річки Случ на ім’я Президента, Прем’єр-міністра та Генерального прокурора України, інформує наш власкор Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Фото зі сторінки Новоград-Волинської міськради у Фейсбуці.