За дорученням Голови Верховної Ради України Андрія Парубія в парламенті відбулася зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко із представниками ветеранів війни в Афганістані, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, ветеранів ООС та шахтарів, які вийшли на мітинг до площі Конституції, що біля Верховної Ради України.

Під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, голова депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов, народні депутати України Андрій Немировський, Олександр Третьяков, Віктор Бондар та інші заслухали пропозиції мітингувальників щодо соціальних та пенсійних виплат для вищезазначеної категорії громадян України, монетизації пільг, збільшення компенсацій до шести—восьми прожиткових мінімумів ветеранам, які отримали інвалідність унаслідок війни, відповідно до групи інвалідності, виділення земельних ділянок, питання отримання медичних послуг для зазначеної категорії громадян України, виділення коштів на розвиток вугільної галузі України та низку інших питань.
Учасники зустрічі також дискутували щодо створення Міністерства України у справах ветеранів, зачепили законодавчі ініціативи в цих сферах та отримали на опрацювання пропозиції до законодавчих ініціатив, які буде передано до профільних комітетів парламенту чи скеровано Кабінету Міністрів України для опрацювання.
Під час зустрічі співрозмовники констатували, що наявні проблемні питання мають розглядатись комплексно — за участі профільних комітетів парламенту та представників Кабінету Міністрів України.
Так, голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков запросив бажаючих на засідання комітету, яке відбудеться 20 червня 2018 року. Учасники зустрічі висловили сподівання, що міністр соціальної політики України Андрій Рева візьме участь у засіданні комітету для обговорення актуальних питань. Також співрозмовники висловили сподівання, що схоже засідання комітету відбудеться й за участі в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун.
Ірина Геращенко зауважила, що низка питань, які порушували на зустрічі, звучатиме під час години запитань до уряду у п’ятницю 22 червня цього року.
Після зустрічі в парламенті Ірина Геращенко вийшла до мітингувальників (на знімку) та поінформувала про її результати.
«Ми маємо виробити план, який буде реалістичний, та закласти відповідні кошти на його реалізацію у бюджет на 2019 рік», — повідомила Ірина Геращенко.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.