У Держкомтелерадіо відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу серед регіональних ЗМІ на краще висвітлення Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», розробленого на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325. Серед його організаторів — Укртелерадіопресінститут та ГО Центр «Розвиток демократії». 
На конкурс, що проводився з метою реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки та Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017—2020 рр., надійшли роботи, автори яких порушують питання захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту, забезпечення їх активної участі у миротворчих процесах, гендерної рівності у суспільстві і підвищення ролі жінок у державотворенні, захисту їх прав та протидії будь-яким формам дискримінації.
Перший заступник голови Держкомтелерадіо Микола Білоус зазначив: «Ми отримали на конкурс майже сорок робіт — публікації, радіопрограми, матеріали інтернет-ресурсів. Дякую всім, хто долучився до конкурсу, за їхню журналістську позицію і за те, що вони достатньо прогресивно сприймають світоглядне перетворення сьогодні в нашому суспільстві». Микола Білоус наголосив: «Підбиваючи підсумки конкурсу, ми констатуємо два позитивні моменти. По-перше, завдяки семінарам та іншим заходам, що з кінця минулого року систематично проводяться Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститутом за активної участі ГО Центр «Розвиток демократії», поширюються знання про Резолюцію Ради Безпеки ООН № 1325. По-друге, конкурс виявив змістовний пласт українських регіональних і центральних медіа, які послідовно розробляють гендерну тему».
Журі визначило п’ять кращих робіт. Номінантами конкурсу стали Ольга Чернякова — журналіст регіональної інформаційної агенції «Час Чернігівський», Ольга Кухаренко — редактор газети «Вісник Прибужжя», Світлана Ляшко — головний редактор районної газети «Сарненські новини», Тетяна Бакоцька — редактор філії ПАТ «НСТУ» «Миколаївська регіональна дирекція». Переможець — Дмитро Семенюк, журналіст з Кропивницького з матеріалом «Шлях до рівності та злам стандартів. Миробудування жінками у кропивницькому форматі», що розповідає про роботу жінок у поліцейських підрозділах. Конкурсний комітет також відзначив матеріали Лідії Віцені («Зоря Полтавщини») та Антоніни Тарасової (газета «Буковина»).
Представниця Глобальної мережі жінок-миротворок Агнєшка Фалдутра Сантос зауважила, що позитивно оцінює той факт, що про гострі проблеми гендерної рівності в Україні пишуть не лише жінки, а й чоловіки. Вона додала, що за прикладом України такий само конкурс планують провести у Грузії.
Голова ГО Центр «Розвиток демократії» Елла Ламах наголосила, що питання гендерної рівності надзвичайно важливе, це обов’язкова складова успішних реформ і успішної країни.
Після завершення церемонії нагородження відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили проект Практичних рекомендацій для ЗМІ щодо висвітлення Резолюції РБ ООН № 1325 і Національного плану «Жінки. Мир. Безпека».