За добу (станом на ранок 20.06) російсько-окупаційні війська 26 разів порушили режим припинення вогню, з них 3 рази застосували важке озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, на горлівському напрямку противник не припиняв спроб послабити оборонні рубежі наших захисників у районі населеного пункту Артемове. На донецькому напрямку, поблизу населених пунктів Авдіївка та Піски, ворог вів провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.
Залишається напруженою ситуація на маріупольському напрямку — в районах населених пунктів Старогнатівка, Чермалик, Талаківка та Водяне.
«Підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідали противнику на використання ним артилерії, мінометів, БМП і стрілецького озброєння та не дозволили ворогу покращити тактичне положення. Під час бойових дій минулої доби три наші військовослужбовці дістали поранення. За даними розвідки, трьох окупантів поранено», — зазначили в штабі.
За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останнього тижня підрозділи «1-го і 2-го АК» оперативного угруповання російських окупаційних військ на Донбасі здійснили понад 200 вогневих нальотів (попереднього тижня — понад 220) з артилерійських систем калібру 122 мм і 152 мм, мінометів 82 мм і 120 мм, переносних реактивних пускових установок «Град-П», БМП і танків. При цьому противник став інтенсивно застосовувати артилерійські снаряди з радіопідривниками, які здійснюють підрив снаряда безпосередньо над ціллю.