Футбол. ЧС-2018. Фінальний турнір. Груповий етап. 19 червня.
1-й тур. Група Н. Колумбія — Японія. 1:2. Голи: Кінтеро, 39 — Кагава, 6 (п), Осако, 73. Вилучено Санчеса (Колумбія, 4, гра рукою).
Фаворитом цього протистояння більшість вважала збірну Колумбії. Але все у неї одразу склалося невдало. Санчес, мов воротар, відбив рукою м’яч, котрий летів у порожні ворота. Вилучення і пенальті — суворе покарання для колумбійців.
Погодьтеся, що провести майже весь матч у меншості — дуже складний іспит. І Колумбія його не склала. Хоча попереду ще два матчі, і південноамериканцям треба постаратися виправити ситуацію.
А японці — дисциплінована команда, котра добре володіє м’ячем. Додамо ще волю. Це і є основні складові успіху представника Азії.
***
Польща — Сенегал. 1:2. Голи: Кригов’як, 86 — Ціонек, 38 (автогол), Ньянг, 61.
Перед матчем мало хто сподівався на такий несподіваний сюжет і підсумок зустрічі. Більше говорили про те, скільки м’ячів на чемпіонаті заб’є Роберт Левандовський. І, зокрема, в стартовому поєдинку з сенегальцями.
Але лідер поляків і мюнхенської «Баварії» цього разу не потішив прихильників жодним влученням. Навпаки, африканці зіграли напрочуд грамотно, мов злагоджений оркестр. Відчувалося, що вони дуже ретельно підготувалися до протистояння з «білими орлами».
Усе це призвело до того, що поляки забили самі собі. Після удару Ідрісса Гуйє з англійського «Евертона» з-за меж карного майданчика, котрий міг завершитися нічим, м’яч влучив у ногу Тіаго Ціонека і рикошетом влетів у ворота.
Після перерви польська трагедія продовжилася. Жахливо зіграв Гжегож Кригов’як (півоборонець англійського клубу «Вест Бромвіч»), віддаючи передачу назад на воротаря. Ситуацією блискавично скористався М’Байє Ньянг (форвард італійського «Торіно»), перехопив м’яч і відправив його в порожні ворота.
Лише на останніх секундах футболісти Польщі прокинулися. Певною мірою реабілітувався Кригов’як, котрий ефектним ударом головою вразив ціль. Але на більше «червоно-білі» не спромоглися. Елементарно забракло часу.
***
2-й тур. Група А. РФ — Єгипет. 3:1. Голи: Фатгі, 47 (автогол), Черишев, 59, Дзюба, 62 — Салаг, 73 (п).
Це була друга перемога господарів на турнірі, і вони достроково першими з учасників вийшли до 1/8 фіналу.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.