Вогнеборці двічі за день виїздили на виклики

Двічі за добу довелося виїздити вогнеборцям для гасіння пожеж на полях Миколаївщини.
Вдень 19 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на полі одного з приватних підприємств, поблизу села Добре Баштанського району, горить суха трава і вогонь через вітер встиг перекинутися на поле з пшеницею. Завдяки спільним зусиллям пожежників 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини та допоміжної техніки (2 трактори з бочками) від приватних підприємств «Семенов», «Енеїда» пожежу було оперативно ліквідовано і не допущено її подальшого поширення. Вогнем знищено пшеницю на площі 4 гектари та суху траву площею один гектар. Схожа пожежа виникла вночі на полі в селі Кобзарці Снігурівського району. Полум’я, що охопило пшеницю на площі 3 гектари, ліквідували рятувальники. За попередніми даними, причиною пожежі став підпал з боку невстановленої особи. Для з’ясування обставин на місцях подій працювали співробітники поліції, інформує наш миколаївський кореспондент Марина ШКОРУБСЬКА.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Зберігається надзвичайна пожежна небезпека

До кінця тижня в Україні зберігатиметься досить спекотна погода. На сході температура сягатиме 33 градусів. На півдні — до 34 тепла. Трохи помірніше буде на заході країни та півночі. Утім, скрізь зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека. До того ж синоптики попереджають, що поєднання температури і вологості в деяких наших областях буде таке саме, як і в субтропічному кліматі, що може негативно впливати на здоров’я людей. Загалом варто сказати, що кожен наступний рік б’є рекорди за температурою. Тож лікарі радять, особливо дітям і літнім людям, менше бувати на сонці, носити одяг тільки з натуральних тканин, більше пити води, а з їжі віддавати перевагу легким салатам і фруктам.

Вл. інф.

Блискавки підпалили три хати

Тим часом нестійкі погодні умови уже накоїли чимало лиха. Так, на Хмельниччині лише за добу розряд блискавки спричинив три пожежі, повідомляє наш власкор Ірина КОЗАК. У Полонському районі, коли вирувала негода, блискавиця влучила у будівлі. Раніше покрівлі в житловому будинку та в господарському приміщенні спалахнули в районному центрі. Ще одна хата від блискавки загорілась у селі Храбузна. Вогнеборці загасили усі три пожежі. Ніхто не постраждав.