Ситуація на Донбасі залишається контрольованою. За добу (станом на ранок 21.06) російсько-окупаційні війська 30 разів порушили режим припинення вогню, з них 6 разів застосовували артилерію та міномети. За даними ООС, на луганському напрямку противник вдався до провокацій у районах населених пунктів Новотошківське та Золоте, де відкривав вогонь по наших позиціях з артилерії та стрілецької зброї.
На донецькому та маріупольському напрямках противник активізувався в районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Павлопіль, Водяне, Широкине. Із настанням темної пори доби ворог здійснював провокаційні обстріли — переважно зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів.
«Під час бойових дій минулої доби зазнали поранень троє українських військовослужбовців. Втрат серед українських військових немає. Кількість знищених противників уточнюється», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Вночі прилетіло кілька мін, зокрема й заборонених калібрів. Противник перейшов до тактики виснажливих обстрілів. Поводиться дуже агресивно. В основному гатить з артилерії 120-го і 82-го калібру. Орки останнім часом стрілецьку зброю використовують дуже рідко. Застосовують переважно артилерію калібру 
120 мм і 82 мм. З боку окупованого Донецька розвідка зафіксувала рух противника. Тому чекаємо на артобстріл... Усі хлопці живі й здорові».