На Кіровоградщині відбувся обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У Світловодській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті № 2 зібралося понад 400 учасників віком до 17 років — учнів шкіл та профтехучилищ області, об’єднаних у рої, сотні та курені. У день старту провели мистецький конкурс «Ватра» («Слава героям»), козацьку раду, учасники організували вечірні гутірки за інтересами.

На знімку: під час урочистого відкриття обласного збору активістів Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Кілька днів юнаки та дівчата змагалися в подоланні туристично-спортивної смуги перешкод, конкурсах з надання першої долікарської допомоги з елементами рятувальних робіт, з облаштування польового табору, в силових та інтелектуально-творчих конкурсах. Учасників обласних змагань привітав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.
Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, є добровільним об’єднанням дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться на загальнонаціональному рівні з 2012 року за сприяння Міністерства освіти і науки України. З 2015 року увійшла до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 рр.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

 

ДОВІДКОВО

«Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, форма позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засіб формування патріотичної свідомості.