На Луганщині у прифронтовому селі Троїцьке Попаснянського району відкрили міст через річку Лугань (на знімку).

Перехід зруйнували бойовики у червні 2015 року. Відновлений міст розташований на автодорозі загального користування місцевого значення КПП «Танюшівка» — Старобільськ — Бахмут. Це єдиний асфальтований шлях, який з’єднує село з населеними пунктами області, підконтрольними українській владі. Будівельні роботи тривали майже рік, оскільки об’єкт розташований дуже близько до лінії розмежування, і коштували 9,471 мільйона гривень.
Коментуючи цю важливу для регіону подію, голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз наголосив, що відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури є пріоритетним завданням обласної влади. Вже відкрито п’ять мостів і розпочато роботи на останньому шляхопроводі поблизу Попасної. «Спільно з командуванням Об’єднаних сил ми плідно працюємо над відновленням зруйнованої інфраструктури», — зазначив очільник області.
Відкривали оновлений міст командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв та голова адміністрації Державної прифронтової служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков. Це вже другий міст на Луганщині, у відновленні якого взяли участь військові. У жовтні 2017-го їхніми силами було відбудовано автомобільний міст через Сіверський Донець, що з’єднує Лисичанськ та Рубіжне.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.