Відбулася зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко з Міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом.

 

Ірина ГЕРАЩЕНКО.

 

Едгарс РІНКЕВИЧС.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко подякувала за підтримку Латвійською Республікою суверенітету й територіальної цілісності України, а також за допомогу в лікуванні українських військовослужбовців.
Латвійський міністр запевнив, що Рига готова продовжити програми медичної допомоги військовим, у тому числі психологічної. Він також висловив сподівання на активізацію співпраці щодо цієї проблематики після створення в Україні міністерства у справах ветеранів.
Під час зустрічі Ірина Геращенко також детально зупинилася на гуманітарній та безпековій ситуації на сході України. Гостро стоїть проблема звільнення заручників та політв’язнів через абсолютно деструктивну позицію Російської Федерації. Незаконно затримані громадяни України на тимчасово окупованих територіях утримуються у повній ізоляції. «За чотири роки представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста жодного разу не відвідали українців, які утримуються у в’язницях на тимчасово окупованих територіях України», — наголосила І. Геращенко.
Крім того, у ході дискусії було обговорено питання Криму і порушення там прав людини, зокрема, заборону Меджлісу окупаційною владою, масові арешти кримських татар і українців за політичними мотивами.
Перший заступник Голови Верховної Ради України розповіла про зусилля, які докладаються на всіх рівнях задля звільнення українців, зокрема і на найвищому.
Своєю чергою Е. Рінкевичс запевнив у рішучій підтримці кроків України у встановленні сталого миру на Донбасі, а також висловив солідарність у протидії російській агресії. Також сторони обговорили спільну протидію пропаганді та гібридним викликам.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua