Новий підрозділ місцевої пожежної охорони створили в селі Григорівка Ганнівської ОТГ Новоукраїнського району Кіровоградщини.

Освячення місцевої пожежної команди.

Фото прес-служби управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Подія, без перебільшення, визначна для членів громади, які відтепер у разі надзвичайної події чи ситуації на їхніх подвір’ях або в господарствах зможуть розраховувати на допомогу не лише професійних рятувальників, а й місцевих вогнеборців, зауважують в обласному управлінні ДСНС.
Створенню місцевої пожежної команди передувала значна робота, проведена сільською радою, обласним управлінням та Новоукраїнським районним відділом ДСНС, сільськогосподарським підприємством «Приватна агрофірма ім. Ульянова» (директор Олександр Скічко).
Створення нових та модернізація існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони є одним із пріоритетних для обласного управління ДСНС напрямів у справі ефективного захисту населення і територій від пожеж та інших надзвичайних подій чи ситуацій. Останні кілька років це важливе питання перебуває на особливому контролі начальника управління полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка, адже від рівня боєздатності місцевих пожежних команд залежить безпека громадян, які проживають у населених пунктах, віддалених від місць дислокації пожежно-рятувальних частин.

Петро МЕЛЬНИК.