Свято ковальського мистецтва (на знімку) відбулося в гірському селі Лисичевому, що розкинулося під полониною Кук в Іршавському районі.

Тут з позаминулого століття діє унікальна водяна кузня «Гамора» — єдина така в Україні.
Сюди на урочисте відкриття фестивалю «Гамора-2018», що вже чи не два десятиліття традиційно проводиться влітку і став добре відомим і за межами Закарпаття, крім місцевих ковалів прибули знані майстри з сусідніх областей, численні туристи та фольклорні гурти зі Словаччини.
— Ми приїхали в Лисичеве не з порожніми руками, — цитує керівника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля прес-служба облдержадміністрації. — За останні два роки в селі зроблено берегоукріплення на річці Лисичанка, яка під час паводків підмивала береги й забирала селянські городи. Крім того, ми вкрили асфальтом в’їзд у село з боку сусідньої Кушниці (до початку старої, викладеної ще за Чехословаччини, бруківки), центральну частину шляху, де відбувається фестиваль, а також заасфальтували дорогу до присілку. І головне — за минулий рік силами обласного управління лісового та мисливського господарства відреставрували саму кузню, яка перебуває на балансі лісівників...
У суботу, незважаючи на дощ, гості «Гамори» милувалися віртуозною роботою ковалів, слухали виступи народних колективів, купляли сувеніри, смакували тутешні страви... А в неділю тривав заїзд байкерів, виступали стронгмени, охочі здійснили сходження на легендарну полонину Кук, звідки видно села аж чотирьох районів.

Вл. інф.
Фото прес-служби ОДА.