Уже вшосте Колочава на Міжгірщині мала честь запросити гурманів на дегустацію вишуканої ріплянки. Адже саме цей населений пункт з діда-прадіда вважають столицею цієї страви. В меню місцевих жителів вона — найперший наїдок. Коли таку славу має харч, то чому б не організувати своєрідний фестиваль? 

Ця ідея якось спала на думку уродженцю села над Тереблею, а нині киянину, народному депутату України двох попередніх скликань Станіславу Аржевітіну. Його по праву можна вважати реставратором старої Колочави й архітектором сучасного села. Передусім — за його особистий внесок у відродження традицій горян і в розбудову нинішньої Колочави, якою захоплюються мандрівники з усієї Європи.
Коронним номером фестивалю, звісно, стало приготування ріплянки по-колочавськи. На участь у процесі зголосився незвичний кухмайстер — голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, до того ж другий рік поспіль. Ніби простий процес, але вимагає неабиякої майстерності. Допитливі гості, а їх було чимало, випитували і записували нюанси рецепта приготування екзотичної страви у колочавців. Ще б пак — бренд ріплянки після частування власною продукцією керівником краю отримав найвищу оцінку. Не один і не два з місцевих мешканців цього дня зізналися: якщо вранці поїсти цю страву, то ситим будеш цілий день.
Схвальних думок про чергову сільську подію було досхочу. Як з рогу достатку, вони сипалися на адресу й ініціатора фестин С. Аржевітіна. До речі, Станіслав Михайлович нещодавно на батьківщині відзначив 57-й рік народження і під час фестивалю ріплянки заслужено отримав велику порцію теплих привітань...