Підприємець Ярослав Угляр із села Оришківці, що в Гусятинському районі на Тернопільщині, кілька років тому отримав дозвіл на використання місцевої води. Тут її називають «рапа». Оздоровитися нею можна в готельно-ресторанному комплексі «Орися», розташованому біля траси Тернопіль — Чернівці. Глибина свердловини, з якої добувають мінеральну воду, — 770 м. «Консультувався з науковцями з Одеси, Полтави та Ізраїлю. Виявилося, що вода зі схожим фізико-хімічним складом є лише в Прибалтиці на курорті «Друскінінкай», — розповідає Ярослав Угляр. — Щось схоже є на Закарпатті. Але наша вода ліпша».

«Рапа» допомагає при хворобах опорно-рухового апарату, нервової та серцево-судинної систем, при цукровому діабеті, ожирінні й гінекологічних проблемах. А високий вміст бору та йоду дає змогу лікувати щитовидну залозу. Проте є й певні протипоказання: туберкульоз, онкологія, відкриті рани. Нині в «Орисі» оздоровитися «рапою» можна в малому й великому басейнах.
«Утримувати такий комплекс — величезна відповідальність. Без підтримки рідних цього не уявляю. Тому менеджмент і управління — наша спільна робота. Планую продовжувати справу, яка позитивно впливає на людське здоров’я», — підсумовує Ярослав Угляр і гостинно запрошує на Тернопільщину.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото автора.