У Львові розпочинають будівництво ІТ-парку для працівників ІТ-індустрії. Комплекс постане на перехресті вулиць Стрийської та Чмоли на ділянці площею 10 га, неподалік міжнародного аеропорту. Тут проживатимуть десять тисяч працівників ІТ-компаній та чотири тисячі представників суміжних галузей. Вартість проекту ІТ-парку — майже 160 млн доларів.
Як розповіли у міській раді, Львів входить до списку 30 міст Східної Європи, в яких бурхливо розвивається ІТ-індустрія. Проведене опитування засвідчило, що 91 відсоток керівників компаній висловив побажання переїхати до комфортнішого офісу. Ще до початку будівництва вони зарезервували понад половину нового інноваційного комплексу, в якому буде розміщено три бізнес-центри, шість офісних будівель класу А, готель на 200 місць. Поряд з офісами та житлом буде споруджено мультифункціональну зону для дозвілля та соціальних потреб.
Ініціатором будівництва виступив львівський ІТ-кластер, до якого входить 80 компаній, що разом з університетами, міською радою розвивають ІТ-індустрію на державному рівні.