Цього року на організацію оздоровлення та відпочинку дітей на Миколаївщині виділено понад 31 млн гривень, з яких кошти обласного бюджету — 16 млн гривень та бюджетів районів і міст області — 15,4 млн гривень. Водночас з обласного бюджету департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації на утримання закладів «Орлятко» і «Вітрила» виділено 9,6 млн гривень, департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації на закупівлю послуг (путівок) — майже 6 млн гривень. Крім того, управлінню охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації на функціонування відділення № 3 в селі Рибаківка обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію «Південний» виділено 619 тис. гривень.

«Питання оздоровлення дітей ставлю на особливий контроль, адже наша область має потужний потенціал, щоб надавати всі необхідні оздоровчі послуги. Цьогоріч на всю область маємо понад 31 млн гривень. Ці кошти виділено і для закупівлі путівок, і для фінансування оздоровчих закладів. Робимо все, щоб діти під час літніх канікул набралися сил та наснаги», — розповів голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.
Станом на 27 червня в дитячих оздоровчих закладах «Маяк» та «Динамо» за кошти обласного бюджету оздоровлюються 377 дітей, у «Орлятку» та «Вітрилах» — 441 дитина, у закладах ім. Башкірова, «Лісова казка» та «Пелагеївський» перебувають 600 дітей.
Крім того, від початку року в центри «Артек» у Пущі-Водиці та «Молода гвардія» направлено на оздоровлення 312 дітей.
Загалом на сьогодні в області працюють 16 закладів, які приймають організовані групи дітей. Ще перед початком оздоровчого сезону було створено регіональний штаб з організації оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2018 року, а також утворено обласну комісію з обстеження щодо готовності та дотримання умов безпеки життєдіяльності дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області. До початку оздоровчого сезону обласною комісією проведено перевірки об’єктів дитячого оздоровлення та відпочинку за участю всіх зацікавлених представників, у тому числі ДСНС, Держ-праці та Держпродспоживслужби. Протягом червня-серпня комісією будуть здійснюватись рейдові перевірки дитячих оздоровчих закладів.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото з відкритого джерела.

Миколаївська область.