Змінювати стереотип ставлення до молочного тваринництва на Тернопільщині кілька років тому розпочали в ПАП «Агропродсервіс», створивши за європейським зразком комплекс у Теофіпілці Козівського району. Тут обрали особливу стратегію — акцент роблять не на масових показниках, а на якості продукту.

«Головне не просто вийти на ринок молока класу «екстра», а втриматися на ньому. Тепер ми щодня продаємо на переробку 15 тонн екстрамолока. До речі, воно не потребує подвійного очищення на заводі. Таким чином, зреалізувалася спільна ідея корпоративної співпраці нашого підприємства й Тернопільського молокозаводу», — зазначає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.
Нині на території молочного комплексу в Теофіпілці утримують 1800 голів ВРХ, з них 630 дійних корів. Застосовують безприв’язний метод, роблячи все, щоб тваринам було комфортно. Окрім цього, за словами Івана Чайківського, значну увагу тут приділяють санітарно-гігієнічним показникам безпеки молока. Ретельно слідкують, щоб не трапилося бактеріального забруднення доїльного устаткування та молочного інвентарю. Примітно, що процес виробництва побудовано так, що до молока людські руки не торкаються.
Молочне тваринництво — дороге виробництво. Тож не кожне господарство наважується ним займатися. Та незважаючи на це, «Агропродсервіс» продовжує вкладати власні кошти в цю справу.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ПАП «Агропродсервіс».