Ростов-на-Дону. Бельгія — Японія. 3:2. Голи: Гарагуті, 47, Інуї Такасі, 52, Вертонген, 69, Феллаїні, 74, Шадлі, 90+4.
Бельгія: Куртуа, Альдервейрельд, Компані, Вертонген, Меньє, Вітсель, Де Брюйне, Феррейра Карраско (Шадлі, 65), Мертенс (Феллаїні, 65), Лукаку, Еден Азар. Тренер — Роберто Мартінес.
Японія: Кавасіма, Гірокі Сакаї, Содзі, Йосіда, Нагатомо, Сібасакі (Ямагуті, 81), Гарагуті (Гонда, 81), Інуї Такасі, Кагава, Гасебе, Осако. Тренер — Акіра Нісіно.
Протягом першої половини матчу команди демонстрували доволі жвавий футбол із невеликою перевагою бельгійців. Але жодній зі збірних забити не пощастило.
Та одразу після перерви сталося щось схоже на «землетрус», котрий здетонували японці. Протягом якихось п’яти хвилин вони забили два м’ячі. Спочатку фантастичного удару завдав Гарагуті, котрий влучив точнісінько в дальній кут після неприпустимої помилки Вертонгена.
А невдовзі, мов зачарована, бельгійська оборона спостерігала за тим, як Інуї Такасі потужним ударом здалеку забив другий м’яч!
Після такого повороту подій вкрався сумнів щодо того, що збірній Бельгії вдасться врятувати матч. Але, як би там не було, катастрофічна ситуація погнала бельгійців уперед. І під час однієї з атак Вертонген, перебуваючи під гострим кутом до воріт, прийняв високу передачу і головою пробив над Кавасімою, котрий необачно вискочив із воріт. І м’яч за якоюсь дивовижною траєкторією влетів під поперечину.
Невдовзі після флангової передачі в центр карного майданчика у повітря злетів високий на зріст (194 см) Феллаїні, котрий вийшов на заміну, і головою поцілив у ворота.
Ініціативу повністю захопили європейці. Хоча і японцям вдалися кілька гострих контратак. Усе йшло до додаткових таймів. Але на останній із чотирьох доданих до основного часу хвилин «червоні дияволи» вирвали перемогу. Вирішального удару в порожні ворота зблизька завдав Шадлі.
Отже, у чвертьфіналі Бельгія зіграє з Бразилією. Матч відбудеться 6 липня (початок о 21:00).