Необхідні кошти надало Мінекології, тому є сподівання, що роботи завершать протягом найближчих місяців і заклад буде відкрито ще поточного року. Адже, за словами керівництва області, підрядна організація, яка виграла тендер на відновлення Музею лісу і сплаву, що розташований на Чорній Ріці в Міжгірському районі Закарпаття, розпочала роботи.
В облдержадміністрації зазначають, що це єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву, який належить Мінекології і входить до складу Національного природного парку «Синевир». Він зазнав значних пошкоджень під час катастрофічних паводків 1998 і 2001 років. «2008-го обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки, — підкреслює прес-служба ОДА. — Унікальний об’єкт не дали приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт».
Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, впевнена обласна влада, стане туристичною перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі мандрівників.