Табір для дітей та молоді з інвалідністю «Джерельце надії» розпочав свою роботу в Кропивницькому на території Свято-Успенського храму, що в парку ім. Крючкова. Його учасниками стали майже півсотні особливих дітлахів.

На знімку: «Джерельце надії» радує дітей з особливими потребами.

Фото зі сторінки ГО «Серце матері» у Фейсбуці.

Особливий табір відпочинку відчиняє свої двері четвертий рік поспіль. Його організатори — Кіровоградська організація матерів дітей з інвалідністю «Серце матері» та протоієрей храму Іван Шемедюк (керівник табору) підготували для дітей щоденну насичену програму, яка складається з різноманітних квестів, майстер-класів, конкурсів та зустрічей.
Як повідомила голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута, в таборі дітлахи мають змогу спілкуватися з однолітками, грати в різноманітні ігри, проявляти свої творчі здібності тощо. Уже першого дня роботи «Джерельця...» вони стали учасниками квест-гри «Посвята в таборян-джерельчан» і склали присягу виконувати і дотримуватися усіх законів табору. А ще взяли участь у майстер-класі «Українська народна кухня» — готували вареники з картоплею та млинці із сиром.
Продовженням відпочинку стали феєричні розваги в місцевому дендропарку.

Петро МЕЛЬНИК.