Незгодні з рішенням сесії Млинівської селищної ради Рівненської області щодо оптимізації освітньої мережі об’єднаної територіальної громади шляхом об’єднання Млинівських гуманітарної гімназії та ЗОШ № 3 і створення на базі третьої школи Млинівського ліцею вдалися до акції протесту і оголосили голодування. Першими це зробили місцеві громадські активісти Любомир Волошин та Анатолій Христюк. Наступного дня до них долучилися мама і донька Валентина і Тетяна Онищуки (на знімку).

Прохання утриматися від таких радикальних методів протесту, які можуть зашкодити здоров’ю і становлять загрозу життю, на протестувальників не подіяли. Особливо в громаді хвилюються за стан здоров’я Тані Онищук.
Як заявили голодувальники, вони вимагають скасувати незаконні рішення селищної ради, зокрема, економічно необґрунтовані та поспішні рішення щодо оптимізації освітньої мережі Млинівської ОТГ.
До речі, громада висловлювала своє обурення такою оптимізацією, перекриваючи трасу, намагаючись донести свою думку на сесії, однак на людей не зважили.
Тим часом, як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, 5 липня о 10 годині в селі Ужинець приблизно сорок осіб перекрили автодорогу Доманове — Ковель — Чернівці — Теребляче: вони безперервно ходили пішохідним переходом, час від часу пропускаючи транспорт. У такий спосіб люди протестують проти закриття гімназії в Млинові. Уже після 12 години рух транспорту розблокували.

Віталій ТАРАСЮК.
Фото автора.