Майже тиждень майстри з Володимирця Олександр Волчецький та Юрій Пецков приводять до ладу автомобіль, яким рівненські лікарі вже незабаром поїдуть на схід країни для надання медичної допомоги вахтовим методом. Чоловіки відгукнулись на заклик рівненських волонтерів у соцмережі, які просили допомогти тих, хто може, бо ж автомобіль придбано неновий.

Юрій Пецков ремонтує авто для волонтерів-медиків.

Майстри розповіли, що зв’язалися з волонтеркою-землячкою Ольгою Юзвюк, яка допомагає у Рівному, через неї й сконтактували. Волонтери повідомили, що заганяли авто на одну з рівненських СТО, там його трохи підрихтували. До Олександра і Юрія машину пригнали, щоб подивилися, чи вона не розвалиться дорогою. Авто стареньке, а дорога неблизька. Та й ті шляхи, якими їздитимуть медики, певно, дорогами важко назвати. А люди їдуть не відпочивати, а працювати в екстремальних та небезпечних для життя умовах, тож і авто має не підвести. Та й у разі якоїсь поломки куди їм тоді звертатися? Зі СТО у зоні, де тривають бойові дії, певно, не густо...
Чоловіки потурбувались не лише про хороший технічний стан авто, а й про інші, здавалося б, незначні деталі. Замовили магнітолу на USB, бо стояла стара касетна. На тривожному сході неабиякою підтримкою стануть рідні композиції. Щоб медики не заблукали у дорозі, Олександр Волчецький вирішив встановити в авто власний навігатор. Каже, що дороги і так непогано знає, тож немає потреби у такому девайсі, а тим, хто їде надавати допомогу на схід країни, така штукенція згодиться.
Така співпраця з волонтерами — не перший їхній досвід, бо вже якось виготовляли на їх прохання необхідні для військових елементи, паралельно допомагають із будівництвом храму. Сил та часу на таке не шкодують. Кажуть, може, щось десь там зарахується.

Вікторія ШВЕЦЬ.
Фото надано автором.

Володимирець Рівненської області.