Прес-служба оперативного командування «Захід» повідомляє, що під час проведення занять із бойової підготовки на Рівненському військовому полігоні в одній із військових частин оперативного командування розірвався боєприпас у стволі міномета. Загинули троє військовослужбовців, а дев’ять дістали поранення різних ступенів тяжкості. Серед постраждалих уродженці Тернопільської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Троє у важкому стані, їх гелікоптерами переправлено у Львівський військовий госпіталь, решту поранених лікують у Рівненському військовому госпіталі.

Наразі командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України прийнято рішення про тимчасове припинення бригадних тактичних навчань. Також призначено службове розслідування щодо причин трагедії.
Командування та особовий склад ОК «Захід», Рівненська ОДА висловлюють щирі слова співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців.
6 липня на Рівненщині оголошено Днем жалоби за загиблими на полігоні.

Вл. інф.

***

На Закарпатті оголошено жалобу за вояками, котрі загинули на полігоні. Двоє загиблих — мешканці Ужгорода, один — житель Перечинського району.

Василь НИТКА.

Ужгород.