У північно-західній акваторії Чорного моря стартували українсько-американські навчання Військово-морських сил «Сі Бриз-2018». Першим до Одеси прибув штабний корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney. У Чорне море з протоки Босфор також увійшов ракетний есмінець 6-го флоту США DDG-78 USS Porter класу Arleigh Burke. В одеському аеропорту продовжує приземлятися важка транспортна авіація. Черговий американський «Геркулес» привіз морпіхів й устаткування для навчань.
Навчання триватимуть до 21 липня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Крім ВМСУ й 6-го флоту США, у маневрах братимуть участь кораблі й підрозділи Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини й Швеції.

За інформацією керівника навчань від України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, особливістю «Сі Бриз-2018» буде те, що управління силами морського, повітряного й наземного компонентів, багатонаціональним морським штабом здійснюватиметься безпосередньо з моря. Просто на американському штабному кораблі розміститься й морське командування ВМС України, щоб набути практичного досвіду планування операцій за стандартами НАТО.
Останні кілька років українсько-американські навчання «Сі Бриз» передбачають кілька компонентів: морський, сухопутний та авіаційний. Тоді як у 2014 році тренування проводились винятково на морі.
Крім кораблів, суден, катерів до навчань долучаться кілька підводних човнів.
Україну на «Сі Бриз-2018» представлятимуть майже три десятки кораблів, катерів, авіаційна техніка й до півтори тисячі військовослужбовців.