На ужгородській Алеї Героїв на Пагорбі Слави поховали загиблих під час навчань на Рівненському полігоні військовослужбовців-контрактників: командира мінометної батареї капітана Валерія Тихоновського і старшого навідника мінометної батареї Дмитра Власова.

На знімку: під час церемонії прощання із загиблими.

Фото надано міськрадою.

Спочатку прощання з бійцями відбулося в центрі міста — біля облмуздрамтеатру, де відправили панахиду і поклали квіти до трун військовики-побратими загиблих, рідні, знайомі, небайдужі ужгородці, молодь. Розділити горе з рідними й близькими прийшли також перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, голова ОДА Геннадій Москаль, ужгородський міський голова Богдан Андріїв.
Звідти траурна процесія пройшла пішохідним мостом, вулицею Корзо, площею Жупанатською, а на цвинтарі «Кальварія» дали салют.
Командир 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї бригади підполковник Олександр Паламарчук розповів, що колеги загиблих збережуть про них найсвітліші спогади. Так, капітан Валерій Тихоновський служив у Збройних Силах раніше, потім залишив армію, проте повернувся на службу за контрактом, коли почалася агресія на сході України, пройшов важкі етапи бойових дій на Донеччині, завжди був прикладом для підлеглих і товаришів.
Під час трагічного випадку разом із ужгородцями загинув і мешканець Перечинського району Юрій Пишкар, його поховали у вівторок у рідному селі. Також постраждали ще 9 військових, троє з них нині у важкому стані.
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв на запитання журналістів щодо допомоги родинам загиблих розповів, що спільно з військовим комісаріатом міська влада забезпечила все необхідне для проведення поховання. 

Алла КОХАН, Василь НИТКА.