Болградська міськрада на Одещині схвалила договір про співпрацю з громадою Генерал-Тошево Добрицької області (Республіка Болгарія). Депутати проголосували за набуття чинності документа, підписаного місяць тому міським головою Болграда Сергієм Димитрієвим і главою громади Генерал-Тошево Валентином Димитровим під час візиту болградської делегації в Болгарію.
У договорі йдеться про сприяння в розвитку ділових контактів, створення сприятливих умов для розроблення, просування й підтримки спільних ініціатив із захисту інвестицій, про сприяння у створенні нових робочих місць, а також про співробітництво в сферах охорони здоров’я й соціальній діяльності. Сторони також мають намір сприяти збереженню культурної та історичної спадщини, розвивати культурний і екологічний туризм, реалізовувати спільні проекти.
Зокрема, два робочі проекти, розраховані на два роки кожен, у рамках Програми ЄС «Чорне море»: «Історична спадщина між минулим і майбутнім», загальна вартість якого становить майже 300 тисяч євро, і «Дружба без кордонів» (у рамках культурного співробітництва), загальна вартість проекту — понад 170 тисяч євро. 92 відсотки від загальної суми фінансування буде виділено через Програму ЄС.
Зазначимо, що ратифікований договір про співпрацю укладено на три роки, після чого, якщо не буде заперечень у письмовій формі, його автоматично буде продовжено на такий само термін.

Одеська область.