АТ «Укртрансгаз» подало до Господарського суду Дніпропетровської області позов до ПАТ «Дніпропетровськгаз», у якому просить стягнути з товариства борг, котрий перевищує 1,3 млрд грн, з яких 291,4 млн грн — штрафні санкції. «Дніпропетровськгаз» не погоджується з позовом і доводитиме його безпідставність у судовому порядку.
«Оператор ГТС подав позов до суду про стягнення з ПАТ «Дніпропетровськгаз» заборгованості нібито за послуги балансування на загальну суму 1,3 млрд грн. Але оператор ГТС штучно збільшив суму оплати за послуги балансування компанією ПАТ «Дніпропетровськгаз», — йдеться в повідомленні прес-центру товариства. — Це відбувається через безпідставне застосування коефіцієнта 1,2 до вартості газу, використаного на виробничо-технологічні потреби... ПАТ «Дніпропетровськгаз» не порушувало умов угоди. Тому є підстави вважати, що дії оператора ГТС є необґрунтованими й спрямовані на штучне збільшення сум заборгованості».
Станом на 1 червня 2018 року заборгованість «Дніпропетровськгазу» перед оператором ГТС становить 670,3 млн грн. Вона утворилася через недостатність тарифу на розподіл природного газу. Для її погашення необхідно встановити тариф, який покриватиме всі економічно обґрунтовані витрати компанії. У 2017—2018 рр. товаристо кілька разів подавало до НКРЕКП розрахунки тарифів з урахуванням фактичних витрат компанії на надання послуг розподілу газу, однак регулятор їх так і не затвердив.
«Закликаємо НКРЕКП затвердити беззбитковий тариф і компенсувати збитки, яких зазнала компанія!» — наголошується в повідомленні.

Дніпропетровська область.