У Рівненському обласному краєзнавчому музеї діє виставка «Рівненському футболу — 100». Вона викликала жвавий інтерес у рівнян, а особливо у шанувальників футболу, адже ті дізналися чимало цікавого про становлення цього виду спорту у місті.
— Футбольні баталії у Рівному були започатковані у 1918 році єврейським спортивним клубом «Маккабі». Відтоді спортивний майданчик, що розмістився поруч із палацом Любомирських на вулиці Замковій і поступово сформувався як стадіон, став для багатьох поколінь рівненських футболістів першою сходинкою до спортивного змужніння і значних перемог. Тисячі рівненських вболівальників тут одержували неймовірний заряд енергії та адреналіну і назавжди залишалися вірними фанатами рівненської команди, яку б назву вона не носила — «Погунь», «Локомотив», «Динамо», «Колгоспник», «Горинь», «Авангард», «Верес», — розповіла організатор і автор виставки, співробітник музею Галина Данильчук.
На виставці можна побачити десятки історичних фото з життя рівненських футбольних команд з 1920-х років до сьогодення. Міжвоєнна історія представлена матеріалами, що надали діти колишніх футболістів Олексія Лисенка, Бориса Калашніка, Леоніда Молчановського, які нині мешкають у Рівному. Експонуються фото з архіву колишнього футболіста команди «Колгоспник» Володимира Попельницького, який рік тому залишив цей світ.
Про начальника футбольної команди «Авангард» 1972—1991 років Юрія Кремньова надав матеріали його син Станіслав Кремньов, який, як і батько, все життя грає у футбол.
Заслужений рефері з Рівного Віталій Марчук понад 40 років життя віддав футбольному полю і зберіг у своїх архівах чимало унікальних документів команди, частину з яких представлено на виставці.
Гра у складі рівненської футбольної команди «Верес» стала сходженням у футбольній кар’єрі українського славетного голкіпера відомих команд «Шахтар», «Металург» і полтавської «Ворскли» Сергія Долганського. Його спортивні нагороди, іменна футболка та іменний футбольний м’яч надала для експонування на виставці родина, що мешкає у Здолбунові.
Нині ж рівняни якось принишкли в очікуванні: як вирішуватиметься далі доля футбольного клубу «Верес», що так яскраво спалахнув у Рівному й об’єднав тисячі «червоно-чорних» вболівальників. На фото Олександра Харвата, які доповнюють виставку, залишились щасливі миттєвості футбольних баталій.
Музейна виставка, що є першою спробою розповісти широкому загалу про історію рівненського футболу, може стати основою для майбутнього музею спортивної слави Рівного.

Рівне.