Користувачі обвалили рейтинг сторінки Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у Фейсбуці. Буквально за день рейтинг впав з 5 зірок до 1. Крім того, на сторінці з’явилося багато критики на адресу ФІФА, яка супроводжувалася підписами «Слава Україні!».

Раніше ФІФА зробила попередження оборонцеві збірної Хорватії, екс-динамівцю Домагою Віді за вiдео після перемоги над Росією в 1/4 фіналу чемпіонату світу. Віда (на знімку ліворуч) і ще один екс-динамівець Огнєн Вукоєвич (на знімку праворуч) вигукнули: «Слава Україні! Ця перемога для України і «Динамо». Хорватіє, вперед!».
Вукоєвича покарали ще серйозніше: за рішенням Хорватського футбольного союзу, його виключили з тренерського штабу збірної.
Тепер, виходить, треба тремтіти, скажімо, футболістам і прихильникам збірної Франції? І забути про святе в цій країні гасло La gloire de la France (Слава Франції)...

Левченко не розуміє причин обурення

Екс-гравець збірної України Євген Левченко на своїй сторінці в Твіттері прокоментував ситуацію з висловленням Віди та Вукоєвича:
«Панове росіяни, поясніть мені, будь ласка, що такого болючого в словах «Слава Україні»? Чому вас так клинить від цього привітання? Тільки не треба про націоналістів, бандерівців і фашистів... До речі, парадокс: «Слава Україні» вигукував Віда, якщо я не помиляюся, а вигнали Вукоєвича».

Фото з відкритих джерел.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.