Запальне танго або ніжний вальс у сімдесят та навіть вісімдесят років — чому б ні? Вже традиційно вихідними у парку Перемоги відбуваються вуличні майстер-класи, у яких беруть участь представники одразу чотирьох поколінь. Як кажуть самі учасники заходу, насамперед їх приваблює дружній колектив. Запевняють, що тут панує особлива атмосфера. Протягом трьох років щосуботи уроки танців для всіх поколінь проводить керівник школи танцю «Ритми молодості» Палацу культури «Титан» Олексій МАТВІЄНКО.

— Для дітей тут розвиваючі ігри, для дорослих — основи хореографії, — розповідає Олексій. — Більшість моїх учнів — це люди похилого віку, яким танці дарують відчуття молодості, драйву та позитиву. Взагалі танці ввечері у парку відрізняються від танцполів у клубах. У липні наш колектив «Ритми молодості» покаже насичену програму. Ми плануємо проводити заходи, у яких візьмуть участь усі колективи нашого Палацу культури. Тому запрошуємо запоріжців приєднатися до свята танцю та молодості!
У вуличних танцях Степан Сногусенко бере участь разом із дружиною. І це у свої 76! Хореографією вони займаються приблизно три роки у ансамблі «Ритми молодості». Чоловік каже, творчість проходить червоною ниткою крізь усе його життя. Та навіть у такому поважному віці він зупинятись не збирається, адже попереду ще багато захоплень. Зізнається, саме танці — секрет його здоров’я та гарної фізичної форми.
— Ми з дружиною — пенсіонери, тому маємо багато вільного часу. Пораємось на дачі, проте лишається час і на творчість. Раніше я брав участь у ансамблях, колись навіть співав у оперному театрі... Завжди знаходив для цього час після роботи. Танці та рух — це мій секрет здоров’я. Я вважаю, що у будь-якому віці найважливіше — бути у строю. Це допомагає мені подолати труднощі та перешкоди. А ще у нашій школі танцю дуже дружний колектив.

Тетяна КУЧЕРЕНКО.
Фото надано автором.

Запорізька область.