Футбол. РФ. Санкт-Петербург. ЧС-2018. Плей-оф. Матч 1/2 фіналу. 10 липня.
Франція — Бельгія. 1:0. Гол: Умтіті, 51.
Франція: Льоріс, Павар, Умтіті, Варан, Ернандес, Канте, Погба, Матюїді (Толіссо, 86), Грізманн, Жиру (Н’Зонзі, 85), Мбаппе. Тренер — Дідьє Дешам.
Бельгія: Куртуа, Вертонген, Компані, Алдервейрелд, Вітсель, де Брюйне, Феллаїні (Карраско, 80), Дембеле (Мертенс, 60), Азар, Шадлі (Бачуаї, 90+1), Лукаку. Тренер — Роберто Мартінес.
Суперники з усіх сил билися за перемогу, ціна якої — фінал чемпіонату світу. Але французи все робили трохи ґрунтовніше і якісніше. Це особливо проявилося в завершальній частині цього гострого протистояння...

***

Добре, що гри в очікуванні помилки суперника не було. Особливо в першому таймі. Спочатку бельгійці серйозно притисли опонентів і мали можливість забити, але небезпеку після удару Алдервейрелда відвів Льоріс. А потім і французи змарнували щонайменше два моменти. Жиру розгубився і не замкнув точний простріл Мбаппе, а потім Павар не зміг переграти Куртуа.
І хоч команди протягом 45 хвилин завдали 11 ударів по воротах один одного, рахунок так і залишився нульовим.

***

І без того відкрита гра мала заблищати яскравими атакувальними фарбами після гола Умтіті на початку другої половини зустрічі. Він забив після подачі кутового Грізманном. Франція спробувала «вбити інтригу» швидким другим м’ячем, але Жиру момент не реалізував.
Натомість гра Бельгії скотилася до банального навалу, до якого, як виявилося, підопічні Дешама були добре готові. А плану в їхніх суперників не виявилося.
Зрештою, збірна Франції показала, що протягом чемпіонату вона поступово перетворилася на потужну і монолітну команду, котра вміє і чудово оборонятися, і небезпечно атакувати. А коли необхідно, тримати м’яч і не давати супернику нав’язати свою гру. Французи зберегли мінімальну перевагу і вийшли до фіналу!

***

До речі, вирішальний матч чемпіонату світу відбудеться в неділю, 15 липня, в Москві. А напередодні в Санкт-Петербурзі буде проведено поєдинок за третє місце, в якому за «бронзу» ЧС змагатиметься збірна Бельгії.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.