Київське «Динамо» підписало контракт із бразильським оборонцем Сідклеєм (повне ім’я — Сідклей Феррейра Перейра). Він народився 13 травня 1993 року в місті Віла-Велья (штат Еспіріту-Санту). Зріст 176 см, вага 
76 кг. Вихованець клубу «Атлетіко-Паранаенсе». У бразильській серії А дебютував за свій клуб 3 травня 2014 року в домашньому матчі проти «Греміо» (1:0).
Останній рік виступав на правах оренди за знаменитий «Коринтіанс». Угоду з футболістом розраховано на п’ять років — до завершення сезону-2022/2023. У «Динамо» він виступатиме під № 17. Учора Сідклей мав приєднатися до нових партнерів в Австрії.

***

Донецький «Шахтар» підписав контракт із гравцем «Сан-Паулу» Маркіньосом. Угоду з 19-річним вінгером збірної Бразилії U-20 розраховано на п’ять років.
Маркіньос — вихованець «Деспортіво Бразил», але 2015 року підписав контракт із «Сан-Паулу», за який 2018-го дебютував у чемпіонаті штату Сан-Паулу. Але через небажання продовжувати контракт із клубом був переведений до молодіжної команди.
Новачок «Шахтаря» грає на лівому фланзі півоборони, але за необхідності може закрити і праву бровку. За неофіційною інформацією, «Шахтар» заплатив за трансфер Маркіньоса мільйон євро.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.