На Луганщині з початком роботи обласного оперативного штабу з протидії рейдерству, забезпечення прав і свобод власників та користувачів земель розглянуто три звернення. 

За інформацією начальника Головного територіального управління юстиції в області Тетяни Філатової, триває розслідування за трьома кримінальними провадженнями: за фактом незаконної перереєстрації будівлі Льодового палацу спорту в Сєверодонецьку, протиправного заволодіння корпоративними правами фермерського господарства «Садко» та зверненням Шарівської сільської ради Білокуракинського району щодо рейдерського захоплення майже 100 га земель державної власності на території Новопсковського району. Також члени оперативного штабу розглянули звернення щодо незаконного захоплення майнового комплексу, обробки сінокосів та пасовищ, які є колективною власністю.
В області триває робота мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги з питань роз’яснення вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів. Фахівці Головного теруправління юстиції в області вже здійснили виїзди до 27 населених пунктів.