Уже рік, як вивезенням сміття зі Львова займається не міська рада, а облдержадміністрація. Завдяки посиленому контролю та оптимізації маршрутів вдалося зекономити 100 млн грн.

Як розповів директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ ОДА Назарій Романчук, для вивезення твердих побутових відходів міськрада перерахувала 300 млн грн, з яких 200 млн витрачено на відшкодування затрат перевізникам. На зекономлені кошти облаштовано чотири полігони, закуплено вісім бульдозерів та екскаваторів, встановлено три сортувальні лінії, відремонтовано низку соціально-культурних об’єктів.
Проблема зі сміттям виникла у Львові після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, яке за рішенням суду закрили. Міській владі не вдалося домовитися із сусідніми полігонами щодо вивезення відходів. Уся країна спостерігала за тим, як львівське сміття перевізники розвозили по різних областях і досить часто скидали просто на узбіччях. Ситуацією була змушена зайнятися Львівська ОДА. Після тривалих переговорів частину твердих відходів погодилися приймати районні центри області, за що отримали додаткове фінансування на вирішення екологічних та соціальних питань. Окрім цього, департаменту ОДА протягом року вдалося ліквідувати майже половину звалищ в області.