Попередню програму проведення українсько-польських Днів добросусідства обговорили під час зустрічі керівник Закарпаття Геннадій Москаль і Генеральний консул Республіки Польща у місті Львові Рафал Вольський (на знімку праворуч).

Дводенний захід планують провести на спільній ділянці кордону Лубня—Волосате 14 та 15 вересня.

На польському боці, зокрема, за участі посадовців двох країн відбудуться зустрічі представників Закарпаття та інших регіонів України з колегами із сусідньої держави, передбачається проведення міжнародної конференції, панельних зустрічей та обговорення програм транскордонного співробітництва. Зі сторони Закарпатської області планують провести свято дружби України та Польщі. В рамках Днів добросусідства відбудеться підписання програми спільних заходів Підкарпатського воєводства та Закарпатської області в галузі культури, освіти і економіки, інформує прес-служб ОДА.
Останній такий культурний захід з Польщею було проведено в 2002 році, за часів першої «каденції» Геннадія Москаля на посаді голови ОДА.
Рафал Вольський під час зустрічі поділився також планами проведення в Ужгороді восени фестивалю сучасного польського кіно та виставки кіноплакатів на кшталт тих, які вже проходять у Львові та Івано-Франківську. Окрім того, до сотої річниці відновлення незалежності Польщі намічено провести на Закарпатті урочистий прийом за участі польських посадовців та дипломатів. А наступного року в Ужгороді плановано відкрити польський інформаційний пункт, котрий сприятиме організації та проведенню культурних подій — літературних читань, виставок тощо, а також організації українсько-польських бізнес-зустрічей.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби ОДА.

Ужгород.