Португальські засоби масової інформації активно поширюють новину про припинення продажу одноразового посуду з пластику. Щоправда, не в усіх магазинах приберуть з прилавків plаsticos escartаveis.
Таке рішення ухвалила адміністрація мережі німецьких супермаркетів Lidl. На території Португалії нараховується понад 250 магазинів і чотири логістичні центри названого бренду. В повідомленні компанії зазначено, що продаж названих видів товарів припинять у всіх магазинах. Пояснюють це взятими на себе зобов’язаннями скоротити використання пластику на 20 відсотків до 2025 року. Аби покупці не відчули незручностей у відсутності таких товарів, компанія обіцяє замінити їх на вироби з альтернативного матеріалу — такого, що піддається подальшій переробці.
У супермаркеті Lidl Portugal міста Брага підтвердили оприлюднений факт. «Нас інформували, що прибирати такий товар з полиць почнуть з серпня нинішнього року», — каже одна з продавчинь.
А як в інших магазинах? У супермаркеті містечка Барселуш того ж Північного регіону Португалії поки що не готові були відповісти, чи наслідуватимуть приклад конкурентів із Німеччини. Супермаркет належить одному з португальських власників. Натомість уточнили, що такий вид товару справді має неабиякий попит. «Якщо з’явиться такий само товар не з пластику, зрозуміло, перевага віддаватиметься новинці, — каже один з покупців, присутній під час розмови з працівником магазину. — Конкуренція спонукає прибрати пластик і з нашого магазину…»

Брага.