ПРИВІТАННЯ

 

Шановні друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди 860-ї річниці вашого неповторного міста.
Засноване видатним галичанином воєводою Коснятином, за свою історію воно пережило немало радісних і трагічних подій, руйнувалося і відновлювалося, витримувало тяжку неволю чужоземних держав, але вистояло.
Древня снятинська земля споконвіку відігравала вагому роль у становленні України. У краю Черемоша й Прута виник і гартувався січовий рух як вияв волелюбних прагнень українського народу, кувалося величне слово Василя Стефаника, Марка Черемшини та Леся Мартовича — письменників Покутської трійці. Відомі далеко за межами України лауреати Шевченківської премії: художник Василь Касіян, композитори Ганна Гаврилець та Богданна Фроляк, письменник Ярема Гоян, фотомитець Василь Пилип’юк, художник Іван Остафійчук. У цьому суцвітті людських діамантів хочеться згадати видатного державного діяча зі Снятинщини — президента Української Народної Республіки в екзилі Миколу Плав’юка, який урочисто в 1992 році передав першому Президенту незалежної України клейноди УНР і грамоту про правонаступництво.
Найбільша краса Снятинщини — в її людях. Завдяки наполегливій праці, життєствердній позиції та патріотизму, нескореності і волелюбності снятинці зробили гідний внесок у національно-державне і духовне відродження України, утвердження демократії, розвиток вітчизняної економіки, культури, науки, освіти і спорту.
Сьогодні в нелегкий для України час вірю в те, що ваші праця і патріотизм сприятимуть економічному і соціальному розвитку не лише вашого рідного міста, а й усієї держави. Процвітання вам, успіхів у всіх майбутніх починаннях! Нехай злагода, натхнення та мир завжди будуть поруч у добрих справах на благо України!

Голова
Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.