Під час українсько-американських навчань Sea Breeze—2018 відбулися спільні маневри українських морських піхотинців і військовослужбовців Республіки Молдова.

Під час виконання тренувань морпіхи провели десантування в певних координатах на морському узбережжі посадковим способом з вертольотів. Закріпившись на позиціях, вони забезпечили можливість для висадки морського десанту. Десантування було здійснено із середнього десантного корабля Військово-Морських сил Збройних Сил України «Юрій Олефіренко».
Паралельно свої тренування провели й спецназівці, які відпрацювали десантування безпарашутним способом на борт корабля.
Багатонаціональний морський штаб навчань здійснює управління силами морського, повітряного та наземного компонентів у море — з борту корабля ВМС США USS Mount Whitney.
За словами командира багатонаціональних сил (військ) капітана 1 рангу Володимира Догонова, штаб складається із груп і відповідає за планування операцій та контроль за виконанням місії силами і засобами, які беруть участь у навчаннях. Також він зазначив, що багатонаціональний морський штаб проводить щоденні інформаційні брифінги про поточні завдання всіх компонентів у рамках навчального процесу, аналізує останні результати виконаних завдань, виявляє потенційні проблемні питання для їх подальшого вирішення, повідомляє прес-центр Командування ВМС ЗСУ.