Учора працівників апарату Верховної Ради
нагороджували відзнаками за вагомий внесок
у забезпечення діяльності парламенту, сумлінну працю та високий професіоналізм

Голова Верховної Ради Андрій Парубій узяв участь у нараді з керівниками структурних підрозділів апарату Верховної Ради. Глава парламенту підбив підсумки восьмої сесії восьмого скликання. «Це була чергова сесія з дуже важкими та відповідальними рішеннями, — сказав він. — Попри те, що нам прогнозували політичну кризу та дочасні вибори, ми працювали до останньої години, і в п’ятницю приймали рішення».

 

На знімку:
перший заступник керівника апарату — керуючий справами Петро Боднар,
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій,
керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Тетяна Подольська.

 

Очільник законодавчого органу влади наголосив: мало хто розуміє, що вся кухня, на якій готуються закони, — це передусім робота апарату. Між документом, який подається до Верховної Ради, і прийнятим у цілому, часто буває велика різниця, сказав А. Парубій. У цьому й полягає робота Верховної Ради між першим та другим читаннями. «Це і ваша професійна робота», — звернувся він до представників апарату.
Як приклад глава парламенту навів роботу над законом про Вищий антикорупційний суд. Під час правок до нього враховувалося багато пропозицій, у тому числі й Венеційської комісії, але останнє професійне слово було за працівниками апарату. Надзвичайно великий об’єм роботи виконали державні службовці і під час підготовки закону про національну безпеку. Це дало можливість нині говорити про системну реформу всього сектора безпеки.

 

Загалом упродовж цієї сесії вдалося прийняти 88 законів у цілому, за основу взято 37, а в першому читанні схвалено 49. Народні депутати проголосували майже за дві сотні позитивних рішень, наголосив А. Парубій. Закони проходили повну процедуру обговорення, тому ця статистика має особливу вагу, зауважив він і віддав належне фаховій роботі працівників апарату, без якої на позитивні рішення вийти було б неможливо. 
 

А. Парубій висловив власне переконання в тому, що жоден із підрозділів державної влади не працює так фахово, як апарат Верховної Ради. Він подякував працівникам апарату від імені народних депутатів та від себе особисто за цю сесію. «Незважаючи на те, що було важко, і на те, що іноді робота тривала до пізньої ночі, кожен із вас може пишатися результатом і причетністю до того чи іншого законопроекту. Ви знаєте, що в кожному з цих законів є частинка вашої енергії і вашого життя. Упевнений: ми будуємо майбутній фундамент України, і в тому є великий виклик і велика амбіція».

Надія СМІЯН.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua